Navštíveno 1100x

Mam moznost koupit tuhle karu s motorem v nadpisu. Ma s nim nekdo zkusenosti?
popravdě 1,4 16V ve fabii je jebka a tohle v soplu je horší..... často se sejří zapalování tj. zapalovací lišta....žere svíčky pokud nejsou top kvalita, tahá se rozvodák a často skáčou, někdy zase z neznámejch důvodů jede jak pumpa na sračky..... dost protivnej motor fakt jinak auto jako takový neni nejhorší záleží kolik má najeto

15.01.2011, 23:41 |
PlusOne | Upraveno: 2011-01-15 23:45:27
Kolegyně má Astru s tímhle motorem, kupovala jako jetý v Ačkách v roce 2006, chvíli po koupi dobrý, pak to občas jelo na tři válce (pomohlo ajťácký "Vypnout a znova zapnout") - pravděpodobně to byla ta zapalovací lišta, o které píše Nismo, a zřejmě taky důvod, proč to auto stálo v bazaru. Pak se provdala do Němec, auto si vzala ssebou, a momentálně stojí už třetí měsíc v servise - podělalo se to, a nikdo neví, co s tím je, motor zničehonic přestal táhnout, a když běží, zní, jako šicí stroj. Vytáčet se odmítá. Vyzkoušeli všechno možný, měnili svíčky, lambdu, rozvody jsou dělaný dvakrát, měněná vačka, motor komplet přetěsněnej, a stejně to furt nechodí. Možná má někdo zkušenost jinou, a faktem je, že když je motor v pořádku, tak jede docela pěkně, ale stejně bych se tomu obloukem vyhnul...raději 1.6, ta údajně takovými problémy netrpí.
plusone : 1.6ka stejnej motor vpodstatě, periferie stejný....
ad známá tak to je to co řikám, z ničeho nic a nikdo neví proč... už sem viděl 3 takový, u jedný skočený rozvody pak ok, u druhý MAP senzor pak ok a u třetí nikdo neví doted :D
máme doma astru f 1,6 8ventil a musím říct, že to je blbuvzdorný a téměř bezúdržbový auto, rozhodně lepší jak felicie - momentálně na prodej

16.01.2011, 08:21 |
jp1 jak píše Petura, lepší 8V než 16V :-) mám Astru G 1,6i 8V a taky super a taky bude na prodej :-)
1,4 16v jsem mel v Gckove astre a docela to zralo, lista v tom odesla presne jak psal nismo a pomerne se ten motor dost sral. porad problemy s vodou... auto melo najeto kolem 200k a jak to slo pres 200 tak pak uz porad jen problemy...
já bych taky sel radeji bejt tebou do 1,6ky a nebo jestli chces mermomoci 16V tak dvou litra. Já osobne mam 8V ve dvou litru a zatim spokojenost.
tak tak, 8V je stará koncepce stále a žádnej motor ala ecotec kterej beztak dlabe 8 a víc....